Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ζευγάρια του Ζωδιακού και Καρμικά Ζευγάρια



Από την παραδοσιακή Αστρολογία, μαζί με το ζώδιό μας, μαθαίνουμε και με ποια άλλα ζώδια ταιριάζουμε. Όλοι πια ξέρουμε ότι το απέναντι ζώδιο απ’ το δικό μας είναι το αντίθετο που μας ελκύει και άρα το αλληλοσυμπληρωματικό μας, και τα ζώδια που ταιριάζουμε είναι όσα ανήκουν στο ίδιο, ή σε αρμονικό στοιχείο. Τα ζώδια της Φωτιάς λοιπόν, Κριός-Λέων-Τοξότης, ταιριάζουν μεταξύ τους και με τα ζώδια του Αέρα, Δίδυμοι–Ζυγός–Υδροχόος. Τα ζώδια της Γης, Ταύρος–Παρθένος–Αιγόκερως, ταιριάζουν μεταξύ τους και με τα ζώδια του Νερού, Καρκίνος–Σκορπιός–Ιχθείς.

Αν παρατηρήσουμε τις θέσεις των ζωδίων και τις αποστάσεις τους μέσα στον ζωδιακό κύκλο των 360μοιρών, όπου 30 μοίρες είναι το κάθε ζώδιο, τα ζώδια που είναι αρμονικά μεταξύ τους είναι αυτά που απέχουν 60 ή 120 μοίρες μεταξύ τους. Τα απέναντι, βέβαια, τα αλληλοσυμπληρωματικά, έχουν 180 μοίρες απόσταση μεταξύ τους.

Φυσικά, έχουμε και τα παραδοσιακά δυσαρμονικά ζευγάρια των ζωδίων, τα οποία απέχουν 90 μοίρες μεταξύ τους. Κι αυτά είναι τα ζώδια που ανήκουν στην ίδια ποιότητα, αλλά σε διαφορετικό στοιχείο. Δυσαρμονικά ζώδια μεταξύ τους και Παρορμητικά, είναι ο Κριός/Ζυγός με τους Καρκίνο/ Αιγόκερω, Σταθερά είναι ο Ταύρος/Σκορπιός με τους Λέων/ Υδροχόο και Μεταβλητά είναι οι Δίδυμοι/Τοξότης με τους Παρθένο/Ιχθείς.

Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό αφορά ζευγάρια του ζωδιακού, που δεν είναι ούτε αρμονικά, ούτε και δυσαρμονικά μεταξύ τους, αλλά είναι ασύμβατα κι η μεταξύ τους σχέση θεωρείται δύσκολη αλλά Καρμική. Είναι τα ζώδια που έχουν 150 μοίρες μεταξύ τους απόσταση, κι αυτά τα βλέπουμε να συνδέονται ανά τρία. Καρμικά ζευγάρια είναι ο Κριός με τους Παρθένο και Σκορπιό, ο Ταύρος με τους Ζυγό και Τοξότη, οι Δίδυμοι με τους Σκορπιό και Αιγόκερω, ο Καρκίνος με τους Τοξότη και Υδροχόο, ο Λέων με τους Αιγόκερω και Ιχθείς, ο Παρθένος με τους Υδροχόο και Κριό, ο Ζυγός με τους Ιχθείς και Ταύρο, ο Σκορπιός με τους Κριό και Δίδυμους, ο Τοξότης με τους Ταύρο και Καρκίνο, ο Αιγόκερως με τους Δίδυμοι και Λέων, ο Υδροχόος με τους Καρκίνο και Παρθένο, ο Ιχθείς με τους Λέων και Ζυγό. Τα συγκεκριμένα ζευγάρια, όταν έρχονται σε στενή μεταξύ τους σχέση ζωής, έχουν να διαχειριστούν μοιραίες καταστάσεις κι εννοούμε εκτός ελέγχου τους, που υποχρεώνονται να προσαρμοστούν αναγκαστικά σε αυτές.

Αυτές οι καταστάσεις είναι συνήθως σχετικές με τις ποιότητες των ζωδίων της Παρθένου και του Σκορπιού, ανάλογα το πώς «κοιτιούνται» μεταξύ τους τα ζώδια. Κάθε ζώδιο, με τα καρμικά του ζεύγη, είναι σαν ν’ αναπαράγει την φύση της σχέσης που έχει το πρώτο ζώδιο του Κριού με τα καρμικά του ζώδια Παρθένο–Σκορπιό. Η Παρθένος είναι το 6ο ζώδιο μετά τον Κριό και ο Σκορπιός το 8ο. Αντίστοιχα, πάει και ο ωροσκόπος σ’ ένα χάρτη που είναι και η έναρξη του πρώτου οίκου, στη σχέση του με τον 6ο και τον 8ο οίκο του χάρτη.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε το ζώδιό σας και τα καρμικά σας ζευγάρια, όπου ο αριθμός 6 δείχνει με ποιο ζώδιο έχετε μεταξύ σας σχέση φύσης Παρθένου και ο αριθμός 8, το ζώδιο με το οποίο έχετε σχέση φύσης Σκορπιού.


Και οι δυο αυτοί οίκοι είναι δύσκολοι, καθώς ο 6ος οίκος αντιστοιχεί σε θέματα μόχθου, υγείας κι εργασίας της καθημερινότητας κι ο 8ος οίκος αντιστοιχεί με το μόχθο της ψυχής ν’ αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους της και να ξεπεράσει κρίσιμες, ακραίες καταστάσεις. Οι σχέσεις τύπου 6ου ζωδίου-οίκου, μπορεί να ξεκινήσουν σ εργασιακό περιβάλλον, ή σε περιβάλλον που αφορά επισκέψεις υγείας. Οι τομείς αυτοί θα δίνουν και το πεδίο της ζωής που θα δοκιμάζονται από κοινού οι σύντροφοι, ώστε να προσαρμόζονται κατ’ ανάγκη μέσα από αντιξοότητες.

Οι καθημερινές εργασιακές και πρακτικές τους ανάγκες θ’ απαιτούν πολύ από τον χρόνο τους και δεν θα μπορούν να χαλαρώσουν μεταξύ τους αν δεν έχουν τακτοποιημένες και τις πιο άχαρες λεπτομέρειες, κάτι που μπορεί να τους προσδίδει αρκετό άγχος. Κάποιος απ’ τους δύο, επίσης, μπορεί να χρειαστεί να περιθάλψει τον άλλον, ή άτομο του περιβάλλοντός του και ν’ αναλαμβάνει κουραστικές εξυπηρετήσεις. Τα μικρά ζώα κι επιβοηθητικό, υπαλληλικό προσωπικό, επίσης, μπορεί ν’ αποτελέσουν πηγές δοκιμασίας της προσαρμοστικότητάς τους.

Με τις σχέσεις τύπου 8ου οίκου- ζωδίου μπορεί να τους φέρουν κοντά ένα παράνομο πάθος, ένας θάνατος, μυστήρια παιχνίδια εξουσίας κι ελέγχου, θέματα χρηματοοικονομικά, κληρονομικά και καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστούν σεξουαλικά ζητήματα, αναπαραγωγικά, ψυχολογικά, ίσως και θέματα εγκληματικότητας. Έχουν όμως και την δυνατότητα από κοινού να ξεπερνάνε κρισιμότητες που άλλοι θα τρόμαζαν και μόνο να σκεφτούν, και μέσα από αυτές ν’ αναδύονται δυνατότεροι κι ανθεκτικότεροι.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ μιλάμε για δύσκολες καταστάσεις, το κλειδί είναι η αποδοχή και η υποταγή στα καρμικά μαθήματα, τα οποία καλλιεργούν την ταπεινότητα και οδηγούν στην ολοκλήρωση μιας αποστολής που συνειδητά δεν θα επιλέγαμε, «ανάγκα όμως και Θεοί πείθονται»…

Εβίτα Ζαχαριάδου

Το παρόν είναι αναδημοσίευση από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου